skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Soppens dag!

3. september 2017

Tenker du at du har lyst å lære mer om sopp? Vil du finne ut hva som er god og sikker sopp? Bli med og lær mer om soppens mystikk og smak!

lerkesopp1

Biolog Mats Nettelbladt vil gi oss spennende og nyttige faglige innganger gjennom et seminar på 45 min. Deretter drar vi i samlet flokk til Arboretet (10 min gange fra sentret). Hvem vet – kanskje vi klarer å finne den velsmakende lerkesoppen?

En tur i soppskogen gir både glede og nytte. Det monner når man plukker sopp! Å fylle soppkorga si gir en stor tilfredsstillelse.

Praktiske opplysninger: Vi selger nyttige og oppdaterte soppbøker på sentret. Ta ellers med korg el l (ikke plastpose) og greie klær for årstiden. Kaffe og en liten matbit serveres når vi kommer tilbake fra soppsankingen. Se også en informasjonsvideo om sopp fra Soppkontroll

Om biolog Mats Nettelbladt: Svensk akademisk grunneksamen, fil. kand. fra Stockholm 1969, norsk cand. real fra. Trondheim 1979. Jobb som ”fylkesbotaniker” hos Fylkesmannen i Nordland 1983-2007. Både norsk soppsakkyndig og svensk svampkonsulent. Æresmedlem i Norges Sopp- og Nyttverksforbund. Har mangeårig erfaring av floraregistrering både fra Norge og Sverige. Var i seks år styreleder for Norsk Botanisk Forening.

Følg oss på Facebook 

Påmelding direkte HER

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Silvervägen – nervepirrende i vår nærhet

Søndag 13. oktober hadde Nordland nasjonalparksenter besøk av Sveriges nye stjerneforfatter Stina Jackson. Hennes bok "Silvervägen" har vunnet flere priser, og er kåret til årets beste krim både i Sverige og i Norden. Boken om den kjente veien mellom Norge og Sverige har solgt over 250.000 solgte eksemplarer i Sverige, og over tjue land har kjøpt rettighetene. 

Per Adde har gått bort

Det er med stor sorg vi må meddele at Per Adde er gått bort. Han sovnet stille inn med Kajsa ved sin side 13. august, 94 år gammel.

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Mandag – fredag: kun åpent på forespørsel
Lørdag – søndag: 12.00-16.00

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top