skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Yngve Henriksen / På papir – Et tilbakeblikk

Gjesteutstilling 10. juni – 26. august

Årets sommerutstillingen i gjestegalleriet vil være en separatutstilling av Yngve Henriksen. I denne utstillingen ønsker Adde Zetterquist kunstgalleri å løfte frem Henriksens arbeid på papir, og utstillingen vil bestå av tegning, pastell og collage.

Yngve Henriksen b 1

Henriksen er for mange mest kjent som maler, men tegningen har fulgt han gjennom hele hans kunstnerskap. Denne utstillingen vil fokusere på Henriksens tegninger. Dette blir et interessant innblikk i Henriksens forhold til tegning som teknikk og medium. Utstillingen vil både vise nye verk og eldre verk fra Henriksens egen samling. Det vil også være verk til salgs.

Henriksen forteller selv om utstillingen:

Denne utstillingen viser papirbaserte arbeider gjennom 25 år. Jeg har alltid tegnet, og alltid hatt et sterkt forhold til tegning som uttrykk. Som medium kan det være både veldig spontant og direkte. Det kan også være det motsatte, langsomt og bygget lag for lag. Dette interesserer meg, og det er på denne måten jeg har forholdt meg til tegning som teknikk og medium. I begynnelsen var det å tegne for meg skissene jeg laget som utgangspunkt til maleriene mine. Etterhvert ble det å tegne et eget parallelt spor i mitt kunstnerskap. Som billedkunstner arbeider jeg med tilstandsrapporter som reflekterer livet mitt og landskapet jeg bor og arbeider i, Lofoten. Det handler om røtter, identitet, minner, og min egen historie på mange måter. Jeg arbeider i et grenseland mellom figurasjon og abstraksjon. Jeg er opptatt av det å forske både i det rent visuelle og i det som gjelder virkemidler og metoder. Arbeidene mine er min dagbok. Hver dag har sin historie.

Yngve Henriksen
Svolvær 11.02.18

Yngve Henriksen ble født i Svolvær i 1956, og bor og arbeider nå i Lofoten. Han har utdannelse fra Statens Høgskole for kunsthåndverk og design i Bergen og fra Kunstskolen i Kabelvåg. Han har vært med på en rekke separat- og gruppeutstillinger og utstillingsoppdrag, og er innkjøpt til private og offentlige samlinger.

Les mer om Henriksens her

Les mer om åpningen her

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Kunstskolen i Kabelvåg – 40 års jubileumsutstilling

I 1983 fikk Nord Norge sin første kunstutdanning; kunstskolen i Kabelvåg. Kunstnerspirer fra nord som søkte plass ved de etablerte kunstorganisasjonene sørpå ble avvist pga manglende basiskunnskaper. Dette ønsket kunstnerparet Per Adde og Kajsa Zetterquist å gjøre noe med. Gjennom et iherdig arbeid klarte de å stable kunstskolen i Kabelvåg på beina. Nå, 40 år senere, feirer vi kunstskolens 40 års jubileum. Og hvilken arena ville vel være bedre egnet til å åpne denne vandreutstillingen, enn Adde Zetterquist kunstgalleri!

Sommerens gjesteutstilling

Med verket «Mare incognitum» ønskes du velkommen til Are Andreassens utstilling; «Fish out of Water». Verket er et tresnitt med en bredde på nesten 3 meter og er vel 70 cm høyt.

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Mandag – fredag: kun åpent på forespørsel
Lørdag – søndag: 12.00-16.00

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top