Besøk oss

Adde Zetterquist kunstgalleri tilbyr unike muligheter til å oppleve kunst-  i vakker arkitektur, omgitt av spektakulær natur. Galleriet har også et bredt program og arrangerer bokbad, kurs, foredrag, konserter og temadager.

Galleriet

På Adde Zetterquist kunstgalleri har vi et rom viet Per Addes malerier, og et Kajsa Zetterquists malerier og tegninger. I disse rommene vises vekslende utstillinger fra våre samlinger. Resten av samlingen oppbevares i et magasin i galleriet.

I vestibylen vises utstillingen Liv og virke, som er støttet av Fritt Ord. I denne utstillingen kan man lære mer om kunstnernes uvanlige liv, samt deres kampsaker. Utstillingen er satt sammen av tekstmateriale, sitater og gamle bilder fra Per og Kajsas liv.

_inne_1505_3052
Kajsa i åttringen

Auditorium

På senteret finnes det et auditorium med plass til 60 besøkende. Her vises blant annet filmen «Kunstnerne ved Erik Larsa-Tjønna», en film om Per og Kajsa. Den består av klipp fra NRKs arkiver, og er sammensatt av Oddgeir Bruaset. Filmen har en varighet på 30. min, og har norsk tale.

Kunstverkstedet

Kunstgalleri har et eget kunstverksted med plass til 12 – 15 besøkende. Verkstedet har en liten grafikkpresse, tegne- og maleutstyr, og utstyr for å kunne jobbe med skinn. Kunstverkstedet tilbyr aktiviteter for både barn og voksne.

Arrangementer

I tillegg til utstillingsdrift har også Adde Zetterquist kunstgalleri flere andre typer arrangementer, som bokbad, konserter og kurs. Konserter har blitt holdt på tunet, og inne i Pers galleri, hvor det er eksepsjonell akustikk. Etter en innsamlingsaksjon på initiativ fra Adde Zetterquist venneforening, fikk galleriet også sitt eget flygel.

Se arrangmenter på vår facebook

Besøk oss