skip to Main Content

Hjem Arrangement

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangementet er ferdig.

Silvervägen – nervepirrende i vår nærhet

13 okt, 2019/14:00 - 15:30

Nok100

Silvervägen – nervepirrende i vår nærhet

Sveriges nye krimdronning Stina Jackson gir oss unike innblikk i hvordan hennes første krimroman Silvervägen ble til. Vegen, som er så kjent for mange av oss, er en sentral del i dramatikken i debutromanen hennes.

Portrettfoto; Andrew Kowalyshyn

Landskapfoto; Micke Berglund

I samarbeid med litteraturfestivalen Det Vilde Ord får publikum nå en fantastisk mulighet til å bli kjent med Stina Jackson, suksessforfatteren som vant Årets Deckare – prisen for beste krim, med sin debutroman Silvervägen. Hun har solgt i over 290 000 eksemplarer og utgis nå i over 20 land. Boken kom nylig i salg i Norge under tittelen Sølvveien.

Maria Söderberg, gründer av litteraturfestivalen Bok och vandring i Jäckvik vil lede samtalen med Stina Jackson og en annen svensk forfatter Micke Berglund, som blant annet har skrevet en bok om Nasafjellet, der silvergruven i Nasafjäll og handlingen utspiller sig i 1600-tallets Sverige.    

Kjent ferdsel
Alle kjenner stemningen som pakker inn krimplottet i Silvervägen, med de lange strekkene over til Sverige mot Skellefteå. Sommerlyset er umiskjennelg nært for alle oss som sommer etter sommer har slukt mil etter mil etter den svenske feriefølelsen. Jackson har på en fantastisk måte latt dette landskapet komme fram i sitt dramatiske debutstoff. Som VG sier det; «De gode naturskildringene har noe fysisk over seg, hvor natten puster og blåser dis. Veien er en hovedåre gjennom et dypt greinverk av mindre kanaler og kapillarer, hvor svartøyde tjern og treskjeletter befinner seg side om side. Og det er da også den menneskelige natur som står i sentrum for historien.»

Vi tenker at det er spesielt aktuelt og spennende å styrke øst-vest kontakten med et slikt arrangement, når forbindelsen mellom Norge og Sverige styrkes når den nye tunnelen over Tjernfjellet åpner i oktober/november.

Følg oss gjerne på Facebook

Sikre deg en billett HER

Detaljer

Dato:
13 okt, 2019
Tid
14:00 - 15:30
Kostnad:
Nok100
Kategori for Arrangement:

Sted

Nordland nasjonalparksenter
Storjord
Røkland, Saltdal 8255 Norge
Telefon:
40067251
Hjemmeside:
www.nordlandsnaturen.no