skip to Main Content

Hjem Arrangement

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Slåttedag på Roparneset

17 aug, 2019/10:00 - 15:00

Slåttedag på Roparneset

Nå får du muligheten til å oppleve og ta del i en av de eldste og viktigste tiltakene i landbruket, som har umåtelig stor betydning for insektenes ve og vel. Vi byr på en familiedag til ære for slåttemarka med påfyll av kunnskap om, aktivitet rundt og smak av denne flotte kulturtradisjonen.

I Blomsterengas tegn arrangerer vi slåttedag på Roparneset for hele familien! Vi holder på med detaljene nå, men vi kan røpe at vi kommer til å bruke hest, gammel ljå, hesjepåler med assistanse fra de som virkelig kan det. Det vil bli foredrag og samtale med folk som kan fortelle hvordan det var på slåttemarka i gamledager. Og rømmegrøt må det selvsagt bli!

Detaljer om programmet kommer, men sett av dagen! Om du også kjenner noen som kan dele sin kunnskap om denne flotte tradisjonen, eventuelt bidra med utlån av gammelt utstyr som ble brukt – ta gjerne kontakt med oss; post@nordlandsnaturen.no og 48114138 eller 41563745.

Les litt mer om slåttemarka HER

Fylkesmannen i Nordland har bidratt med prosjektmidler til tiltaket, og for øvrig er det Nordland nasjonalparksenter som er arenaen for denne dagen. Både inne på sentret, på tunet og Roparneset.

Følg med på informasjon også via Facebook 

Detaljer

Dato:
17 aug, 2019
Tid
10:00 - 15:00
Kategorier for Arrangement:
,

Sted

Nordland nasjonalparksenter
Storjord
Røkland, Saltdal 8255 Norge
Telefon:
40067251
Hjemmeside:
www.nordlandsnaturen.no