skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Mariskodagen

20. juni 2017

På søndag 18. juni, feiret Nordland nasjonalparksenter Mariskodagen. Den vakre og særegne orkideen har nå blomstringstid i Junkerdalsura. Det ble en vellykket feiring, og over 150 små og store tok turen innom for botanisk foredrag, tur i ura, og bygging av insektshotell.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagen startet med et foredrag om botanikken i Junkerdalsura, som ble holdt av nasjonalparkforvalter Gunnar Rofstad. Videre gikk turen inn i selve Junkerdalsura, med nasjonalparkforvalterne Hanne Etnestad og Gunnar Rofstad som guider. På flere steder kunne de besøkende studere Mariskoen og andre blomstringer på nært hold. Statskog ved Jim Tovås Kristensen fristet til slutt med nytrukket kaffe ved bålet i Trekta.

På tunet utenfor Nordland nasjonalparksenter ble det holdt verksted for bygging av insekthotell. Dette viste seg å være en morsom aktivitet for familien, og mange ivrige snekkere møtte opp. Insektshotellene lages av tre, og fylles med bark, gress, kongler og kvist, som insekter trives i. Insekter er viktige hjelpere for plantene, og med et insekts-hotell i hagen vil det gro bedre.

NO

Nyhetsarkiv

Temaer

Gjesteutstilling – Anders Sunna

Anders Sunnas utstilling åpnet 2. februar og skulle gått til 3. mai. Grunnet korona-pandemien måtte vi stenge 13. mars, og mange fikk ikke se hans sterke kunst. Vår intendant Eva Gun Jensen og kunstpedagog Bjørnar Meisler har laget denne lille filmen om utstillingen.

Junkerdal nasjonalpark fyller 20 år i dag!

I dag er det 20 år siden Junkerdal nasjonalpark ble opprettet. Gjennom hele 2024 vil jubileet markeres gjennom spennende arrangement - både her på huset og ute i nasjonalparken. Gratulerer med dagen!

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Mandag – fredag: kun åpent på forespørsel
Lørdag – søndag: 12.00-16.00

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top