skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Ståle Blæsterdalen, Langt nord i lyset

Gjesteutstilling 15. april – 3. juni

Årets andre gjesteutstiller er Ståle Blæsterdalen. I utstillingen Langt Nord i lyset vises hans tresnitt og treskulpturer. Blæsterdalens verk er både humoristiske, vakre og stemningsfulle.

lite
Blæsterdalen jobber både med tegning, collage og skulptur, men hovedsakelig med tresnitt. Disse tresnittene viser et forenklet, direkte formspråk. I hans bilder møter vi vakre, stemningsfulle landskaper, ofte befolket av elger, kanopadlere, reinsdyr og skiløpere. Et annet viktig element i bildene er lyset; solen og nordlyset i møte med natten. Bildene gir assosiasjoner til områdene her i Nord, både den mektige naturen og det skiftende lyset. Dette vitner også utstillingens tittel om. Bildene passer på den måten perfekt inn på Adde Zetterquist kunstgalleriet, og i det landskapet vi befinner oss i.
 Blæsterdalen ble født i 1951 i Atndalen, i Hedmark. Han har sin utdannelse blant annet fra malelinjen ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og fra grafikklinken ved Statens Kunstakademi. Han har hatt en rekke gruppe- og separatutstillinger, og er blant annet innkjøpt av Norsk kulturråd, Nasjonalgalleriet og British museum London.

Les mer om Blæsterdalen her

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Per Isak Juuso

6. februar til 10. april kunne man se Per Isak Juusos kunsthåndverk i vårt gjestegalleri. Per Isak er en av Sàpmis største innenfor duodji/samisk kunsthåndverk! Han fornyer kunstformen og bidrar til en modere duodji med et sterkt kunstnerisk uttrykk.

Festaften med vernissage, bokbad og konsert

På lørdag 07. oktober blir det festaften på Storjord, og vi får besøk av Synnøve Persen, Niko Valkeapää, Georg Buljo og Per Willy Aaserud. Det blir utstilling, bokbad, god mat og konsert. Vel møtt!

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Mandag – fredag: kun åpent på forespørsel
Lørdag – søndag: 12.00-16.00

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top