skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Hermanns vakre jul – julemarked på Storjord

25. nov 2018

Stabbur, hoggstabber med øks, fugler, nisser og lysestaker i bjørk. Hermann Meisler skaper jula slik vi drømmer om den. Søndag var han en av over tretti utstillere på Nordland nasjonalparksenters populære og årvisse julemarked.

Markedsselgerne kommer fra Beiarn, Valnesfjord, Sulitjelma, Bodø, Evenesdalen og alle steder. Hermann Meisler kommer fra Røkland og det er der han har sitt verksted. Men, det var på Røst at trevirkekunstneren startet på sitt trevirke. – Bestefar sa at jeg måtte komme meg til et sted hvor det fantes bedre materialer; ikke bare rekved og frosne bord fra sildekassene, som gjerne sprakk når de tina. Så kom jeg til Røkland yrkesskole i 1962, og fikk gode læremestere i Sverre Bjerkeng og Harald Bakke. Og her ble det plenty av furu og bjørk å arbeide med, og det gjør jeg fortsatt.

Mannen fra snikkerboden

Siden Hermann Meisler er vokst opp på Røst, en øy ute i storhavet, har han laget mange modellbåter. Og noen ganger blir båtene så bra, at han rett og slett ikke klarer å selge dem. I snikkerboden på Røkland er det så fullt at det nesten ikke er «innkomman». – Når det gjelder julen, så blir jeg ofte inspirert av gamle julekort. Da kan jeg få en ide, og så setter jeg bare i gang. Jeg har i årenes løp vært på forskjellige steder og solgt mine produkter, men i år bestemte jeg meg for at julemarkedet her på Nasjonalparksenteret er mitt sted.

Kalendere og «På en liten plass»

Er man på leit etter votter, luer, vanter, knevarmere og annen strikkekunst i alle farger og varianter; ja da er julemarkedet på Nordland Nasjonalparksenter stedet. Men på markedet finnes også utsøkt ripsbærgele fra Storjord hotell, hjerter i glass fra RAR glassdesign og julekalendre. Med sine impresjonistiske og fargesterke tegninger har artisten fant også Terje Berg veien hit. Han har skapt en egen sjanger av sine kalendre. – Til dette markedet har jeg også med meg min siste skive «På en liten plass», strålende anmeldelse i Avisa Nordland og stor stas. Jeg er som Hamsuns August rundt på mange markeder, og jeg har opplevd det veldig fint å være her på Nasjonalparksenteret, sier maleren og visesangeren Terje Berg fra Bodø.

Julemarkedet på Nordland Nasjonalparksenter har blitt en årlig tradisjon, og som publikum strømmer til. Her er det kanskje ikke så mye glitter, men ditto ekte håndverk i alle fasonger. – Vi synes det er superhyggelig å kunne være arena for julemarked som dette og takker for at det kom så mange flotte utstillere, sier Camilla Storjord, dagens nissemor og organisator. – Det er overveldende fine tilbakemeldinger fra publikum og det gir lyst til å fortsette. Vi liker å få ting til å skje her på Storjord.

(Basert på artikkel Saltenposten)

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Vi forbereder sommersesongen

Nå snekres det for harde livet, og for å komme i mål med ombyggingen er vi nødt å holde stengt uke 17, 18 og delvis uke 19. Velkommen tilbake søndag 12. juni. Da åpner sommerens gjesteutstilling med Birgitta Linhart i Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kunstskolen i Kabelvåg – 40 års jubileumsutstilling

I 1983 fikk Nord Norge sin første kunstutdanning; kunstskolen i Kabelvåg. Kunstnerspirer fra nord som søkte plass ved de etablerte kunstorganisasjonene sørpå ble avvist pga manglende basiskunnskaper. Dette ønsket kunstnerparet Per Adde og Kajsa Zetterquist å gjøre noe med. Gjennom et iherdig arbeid klarte de å stable kunstskolen i Kabelvåg på beina. Nå, 40 år senere, feirer vi kunstskolens 40 års jubileum. Og hvilken arena ville vel være bedre egnet til å åpne denne vandreutstillingen, enn Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Mandag – fredag: kun åpent på forespørsel
Lørdag – søndag: 12.00-16.00

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top