skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Silvervägen – nervepirrende i vår nærhet

14. oktober 2019

Søndag 13. oktober hadde Nordland nasjonalparksenter besøk av Sveriges nye stjerneforfatter Stina Jackson. Hennes bok «Silvervägen» har vunnet flere priser, og er kåret til årets beste krim både i Sverige og i Norden. Boken om den kjente veien mellom Norge og Sverige har solgt over 250.000 solgte eksemplarer i Sverige, og over tjue land har kjøpt rettighetene.

I forbindelse med litteraturfestivalen Det Vilde Ord i Stormen ble det lagt et ekstra arrangement på Storjord der forfatteren fortalte om boken sin og tiden etter at den kom ut. Hun ble bokbadet av Maria Söderberg, som gir ut magasinet Silvervägen og er gründer av litteraturfestivalen «Bok och vandring» i Jackvik, og Nasa-fjellforfatteren Micke Berglund. Sistnevnet hjalp Jackson med manuset underveis i skriveprosessen og er selv komponist, forfatter og illustratør.

Handlingen i boka tar utgangspunkt i det oppdiktede stedet «Glimmerträsk».De fleste vil kjenne igjen det lille stedet som Glommerträsk som ligger på veien mellom Arvidsjaur og Skellefteå, som er selve definisjonen på det fraflyttede Nord-Sverige med blant annet gjenspikrede vinduer og en gammel kino som ble stengt for 30 år siden. Det er fortsatt et samfunn der med noen sjeler igjen. Det er som laget for spenning, og spennende blir det.

I Norge har både Dagbladet og VG gitt en firer på terningen, for boken som på norsk heter Sølvveien. Anmelder for VG, Elin Brend Bjørhei skriver følgende om boka: «Det er herlig å lese en krimforfatter som tar seg god tid til observasjoner og refleksjoner, uten å måtte pøse på med ytre handling. Langsomt, men med en hele tiden tilstedeværende nerve, bygger Jackson opp stemning og karakterer.»

 

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Kunstskolen i Kabelvåg – 40 års jubileumsutstilling

I 1983 fikk Nord Norge sin første kunstutdanning; kunstskolen i Kabelvåg. Kunstnerspirer fra nord som søkte plass ved de etablerte kunstorganisasjonene sørpå ble avvist pga manglende basiskunnskaper. Dette ønsket kunstnerparet Per Adde og Kajsa Zetterquist å gjøre noe med. Gjennom et iherdig arbeid klarte de å stable kunstskolen i Kabelvåg på beina. Nå, 40 år senere, feirer vi kunstskolens 40 års jubileum. Og hvilken arena ville vel være bedre egnet til å åpne denne vandreutstillingen, enn Adde Zetterquist kunstgalleri!

Sommerens gjesteutstilling

Med verket «Mare incognitum» ønskes du velkommen til Are Andreassens utstilling; «Fish out of Water». Verket er et tresnitt med en bredde på nesten 3 meter og er vel 70 cm høyt.

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Mandag – fredag: kun åpent på forespørsel
Lørdag – søndag: 12.00-16.00

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top