skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Velkommen inn! 2019 med attraksjonsutvikling i fokus!

27. november 2019

For femte år på rad ble nasjonalparkkonferansen Velkommen inn! arrangert.
Arrangementet fant sted 20.-21. november, og årets tema var Attraksjoner.
Det ble to innholdsrike dager med faglige foredrag, dialog, debatt, lokalmat og nettverksbygging.

Hva er egentlig en attraksjon? Kan det som er en spektakulær attraksjon for en person være noe helt ordinært og hverdagslig for en annen? Skaper vi attraksjoner eller oppstår de av seg selv?

Velkommen inn! er en møteplass for alle som tenker en eller annen form for verdiskapning med naturen som den viktigste råvaren. Også i år bød konferansen på flere inspirasjonsforedrag, som Live Skinnes som har laget bedrift av sin egen gård og dessuten driver en blogg som heter gardsfruene.no, med foredraget “Se mulighetene rundt deg”.
Og hvordan ble det slik at Fykantrappa gikk fra en kulturhistorie til superattraksjon på en sommer? Driverne av Rallarbrakka, Anne Marit Olsen og Line Peggy Pedersen gav sammen med Visit Bodø et innblikk i det. For ikke å snakke om Mathilde Winther som har klart å definere Valnesfjord som en attraksjon, gjennom sitt gründerskap med Han Sylte.
Konferansen var åpen for alle, og midt i blinken for reiseliv, næringsliv eller forvaltning. Målet med Velkommen inn! er å skape en dialogarena for ulike aktører både i direkte tilknytning til nasjonalparker, men også i randsoner og ved innfallsporter.

Velkommen inn! er medfinansiert av Miljødirektoratet og ble gjennomført i samarbeid med Midtre Nordland nasjonalparkstyre og Nordland nasjonalparksenter.

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Julemarked 2022

Årets julemarked sist søndag var en stor suksess. Med fokus på lokalmat trakk vi besøkende fra både nord og sør. Vi takker alle som stakk innom, både engasjerte lokalmatselgere og de mange som sikret seg smakfulle julegaver!

Samisk språkuke

24.-30. oktober arrangerte vi Samisk språkuke for første gang. Markeringen foregikk over hele skandinavia med ulike arrangement. Målet med Samisk språkuke er å løfte statusen til de samiske språkene, og øke kunnskap om samiske språk og kultur i hele samfunnet.

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Eva Gun Jensen)
E-post: intendant@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Vi har for tiden vinterstengt, men har åpent rundt arrangementer og på forespørsel.

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top