skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Velkommen inn! 2019 med attraksjonsutvikling i fokus!

27. november 2019

For femte år på rad ble nasjonalparkkonferansen Velkommen inn! arrangert.
Arrangementet fant sted 20.-21. november, og årets tema var Attraksjoner.
Det ble to innholdsrike dager med faglige foredrag, dialog, debatt, lokalmat og nettverksbygging.

Hva er egentlig en attraksjon? Kan det som er en spektakulær attraksjon for en person være noe helt ordinært og hverdagslig for en annen? Skaper vi attraksjoner eller oppstår de av seg selv?

Velkommen inn! er en møteplass for alle som tenker en eller annen form for verdiskapning med naturen som den viktigste råvaren. Også i år bød konferansen på flere inspirasjonsforedrag, som Live Skinnes som har laget bedrift av sin egen gård og dessuten driver en blogg som heter gardsfruene.no, med foredraget “Se mulighetene rundt deg”.
Og hvordan ble det slik at Fykantrappa gikk fra en kulturhistorie til superattraksjon på en sommer? Driverne av Rallarbrakka, Anne Marit Olsen og Line Peggy Pedersen gav sammen med Visit Bodø et innblikk i det. For ikke å snakke om Mathilde Winther som har klart å definere Valnesfjord som en attraksjon, gjennom sitt gründerskap med Han Sylte.
Konferansen var åpen for alle, og midt i blinken for reiseliv, næringsliv eller forvaltning. Målet med Velkommen inn! er å skape en dialogarena for ulike aktører både i direkte tilknytning til nasjonalparker, men også i randsoner og ved innfallsporter.

Velkommen inn! er medfinansiert av Miljødirektoratet og ble gjennomført i samarbeid med Midtre Nordland nasjonalparkstyre og Nordland nasjonalparksenter.

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Vi forbereder sommersesongen

Nå snekres det for harde livet, og for å komme i mål med ombyggingen er vi nødt å holde stengt uke 17, 18 og delvis uke 19. Velkommen tilbake søndag 12. juni. Da åpner sommerens gjesteutstilling med Birgitta Linhart i Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kunstskolen i Kabelvåg – 40 års jubileumsutstilling

I 1983 fikk Nord Norge sin første kunstutdanning; kunstskolen i Kabelvåg. Kunstnerspirer fra nord som søkte plass ved de etablerte kunstorganisasjonene sørpå ble avvist pga manglende basiskunnskaper. Dette ønsket kunstnerparet Per Adde og Kajsa Zetterquist å gjøre noe med. Gjennom et iherdig arbeid klarte de å stable kunstskolen i Kabelvåg på beina. Nå, 40 år senere, feirer vi kunstskolens 40 års jubileum. Og hvilken arena ville vel være bedre egnet til å åpne denne vandreutstillingen, enn Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Alle dager 10 – 17

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top