skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Åpning av Marakatt-Labbas utstilling og konsert med Georg Buljo

17. august 2020

Lørdag 15. august var det duket for ny gjesteutstilling. Denne gang med Britta Marakatt-Labba. Hun har hatt utstillinger i Italia, Canada, Hong Kong og Australia, og regnes som en av de internasjonalt største samiske kunstnere. Det er en stor ære at hun stiller ut her på Adde Zetterquist kunstgalleri.

Britta Marakatt-Labba arbeider i hovedsak med fortellende broderi, der fortellinger fra samisk kultur og historie, er sentrale. Hos oss viser hun nye og gamle broderier, skulpturer og litografier. Dørene ble åpnet kl. 12 og selve utstillingsåpningen kl. 13 ble holdt i strålende solskinn ute på tunet.

Mellom 60-70 publikummere var tilstedet da Kristoffer Dolmen, direktør for Samisk senter for samtidskunst, holdt en innledende tale. Siden ble det samtale mellom Britta og intendant Eva Gun Jensen. Der hun blant annet fortalte om sin barndom med tradisjonell samisk livsstil nært naturen, og hvordan det hadde seg at hun begynte å brodere.

Les mer om Britta Marakatt-Labba her.

Samme kveld ble det avholdt en spesiallaget konsert med Georg Buljo med band. En konsert bygget rundt joiken «Embrothered» (en lek med de engelske ordene for brorskap og broderi) som er komponert til Britta Marakatt-Labbas 24 meter lange broderi «Historia». En replika av dette unike broderiet vil vises på Adde Zetterquist kunstgalleri frem til 23. august. Mange hadde møtt opp for å høre Georg Buljo, og det ble en vakker seanse som knyttet sammen musikk og billedkunst på en helt unik måte som rørte både publikum og kunsteren selv.

Utstillingen og konserten ble gjennomført med støtte fra Sametinget og Nordland fylkeskommune.

Artikkel Saltenposten

Åpningstider fremover

På grunn av smittesituasjonen har vi foreløpig stengt. Men vi åpner for grupper ved forespørsel og arrangementer. Ta kontakt for et skreddersydd opplegg!