skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Åpning av Marakatt-Labbas utstilling og konsert med Georg Buljo

17. august 2020

Lørdag 15. august var det duket for ny gjesteutstilling. Denne gang med Britta Marakatt-Labba. Hun har hatt utstillinger i Italia, Canada, Hong Kong og Australia, og regnes som en av de internasjonalt største samiske kunstnere. Det er en stor ære at hun stiller ut her på Adde Zetterquist kunstgalleri.

Britta Marakatt-Labba arbeider i hovedsak med fortellende broderi, der fortellinger fra samisk kultur og historie, er sentrale. Hos oss viser hun nye og gamle broderier, skulpturer og litografier. Dørene ble åpnet kl. 12 og selve utstillingsåpningen kl. 13 ble holdt i strålende solskinn ute på tunet.

Mellom 60-70 publikummere var tilstedet da Kristoffer Dolmen, direktør for Samisk senter for samtidskunst, holdt en innledende tale. Siden ble det samtale mellom Britta og intendant Eva Gun Jensen. Der hun blant annet fortalte om sin barndom med tradisjonell samisk livsstil nært naturen, og hvordan det hadde seg at hun begynte å brodere.

Les mer om Britta Marakatt-Labba her.

Samme kveld ble det avholdt en spesiallaget konsert med Georg Buljo med band. En konsert bygget rundt joiken «Embrothered» (en lek med de engelske ordene for brorskap og broderi) som er komponert til Britta Marakatt-Labbas 24 meter lange broderi «Historia». En replika av dette unike broderiet vil vises på Adde Zetterquist kunstgalleri frem til 23. august. Mange hadde møtt opp for å høre Georg Buljo, og det ble en vakker seanse som knyttet sammen musikk og billedkunst på en helt unik måte som rørte både publikum og kunsteren selv.

Utstillingen og konserten ble gjennomført med støtte fra Sametinget og Nordland fylkeskommune.

Artikkel Saltenposten

Geologiens dag 2020

Søndag 13. september ble Geologiens dag markert på Nordland nasjonalparksenter. Over 150 mennesker tok turen innom i løpet av dagen for å se spennende geo-utstillinger, prøve seg som steinhuggere og delta på ulike konkurranser.

Flaggermus-safari 2020

Det var en mørk og regnfull aften på Storjord. Mens duften av nystekte flaggermus-boller fylte lokalene på Storjord hotell satt vi spent og ventet. Ville virkelig folk droppe fredagstacoen til fordel for flaggermus-safari sammen med oss?

Følg og lik oss på Facebook!

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Daglig leder, Kari Nystad-Rusaanes
Tlf.: +47 415 63 745
E-post: kari@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon)
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant og kunstfaglige henvendelser)
E-post: intendant@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon)
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Åpningstider

Juni – August:
Alle dager: kl. 12:00 – 17:00

September:
Mandag – Åpent på forespørsel
T
irsdag – Søndag kl. 12:00 – 16:00

1. oktober – 15. november:
Mandag – Tirsdag: Åpent på forespørsel
Onsdag – Fredag kl. 12:00 – 15:00
Lørdag – Søndag kl. 12:00 – 16:00

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer. Se kontaktinformasjon ved spørsmål og henvendelser.