skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Åpning av Marakatt-Labbas utstilling og konsert med Georg Buljo

17. august 2020

Lørdag 15. august var det duket for ny gjesteutstilling. Denne gang med Britta Marakatt-Labba. Hun har hatt utstillinger i Italia, Canada, Hong Kong og Australia, og regnes som en av de internasjonalt største samiske kunstnere. Det er en stor ære at hun stiller ut her på Adde Zetterquist kunstgalleri.

Britta Marakatt-Labba arbeider i hovedsak med fortellende broderi, der fortellinger fra samisk kultur og historie, er sentrale. Hos oss viser hun nye og gamle broderier, skulpturer og litografier. Dørene ble åpnet kl. 12 og selve utstillingsåpningen kl. 13 ble holdt i strålende solskinn ute på tunet.

Mellom 60-70 publikummere var tilstedet da Kristoffer Dolmen, direktør for Samisk senter for samtidskunst, holdt en innledende tale. Siden ble det samtale mellom Britta og intendant Eva Gun Jensen. Der hun blant annet fortalte om sin barndom med tradisjonell samisk livsstil nært naturen, og hvordan det hadde seg at hun begynte å brodere.

Les mer om Britta Marakatt-Labba her.

Samme kveld ble det avholdt en spesiallaget konsert med Georg Buljo med band. En konsert bygget rundt joiken «Embrothered» (en lek med de engelske ordene for brorskap og broderi) som er komponert til Britta Marakatt-Labbas 24 meter lange broderi «Historia». En replika av dette unike broderiet vil vises på Adde Zetterquist kunstgalleri frem til 23. august. Mange hadde møtt opp for å høre Georg Buljo, og det ble en vakker seanse som knyttet sammen musikk og billedkunst på en helt unik måte som rørte både publikum og kunsteren selv.

Utstillingen og konserten ble gjennomført med støtte fra Sametinget og Nordland fylkeskommune.

Artikkel Saltenposten

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Julemarked 2022

Årets julemarked sist søndag var en stor suksess. Med fokus på lokalmat trakk vi besøkende fra både nord og sør. Vi takker alle som stakk innom, både engasjerte lokalmatselgere og de mange som sikret seg smakfulle julegaver!

Samisk språkuke

24.-30. oktober arrangerte vi Samisk språkuke for første gang. Markeringen foregikk over hele skandinavia med ulike arrangement. Målet med Samisk språkuke er å løfte statusen til de samiske språkene, og øke kunnskap om samiske språk og kultur i hele samfunnet.

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Eva Gun Jensen)
E-post: intendant@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Vi har for tiden vinterstengt, men har åpent rundt arrangementer og på forespørsel.

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top