skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Åpning av Marakatt-Labbas utstilling og konsert med Georg Buljo

17. august 2020

Lørdag 15. august var det duket for ny gjesteutstilling. Denne gang med Britta Marakatt-Labba. Hun har hatt utstillinger i Italia, Canada, Hong Kong og Australia, og regnes som en av de internasjonalt største samiske kunstnere. Det er en stor ære at hun stiller ut her på Adde Zetterquist kunstgalleri.

Britta Marakatt-Labba arbeider i hovedsak med fortellende broderi, der fortellinger fra samisk kultur og historie, er sentrale. Hos oss viser hun nye og gamle broderier, skulpturer og litografier. Dørene ble åpnet kl. 12 og selve utstillingsåpningen kl. 13 ble holdt i strålende solskinn ute på tunet.

Mellom 60-70 publikummere var tilstedet da Kristoffer Dolmen, direktør for Samisk senter for samtidskunst, holdt en innledende tale. Siden ble det samtale mellom Britta og intendant Eva Gun Jensen. Der hun blant annet fortalte om sin barndom med tradisjonell samisk livsstil nært naturen, og hvordan det hadde seg at hun begynte å brodere.

Les mer om Britta Marakatt-Labba her.

Samme kveld ble det avholdt en spesiallaget konsert med Georg Buljo med band. En konsert bygget rundt joiken «Embrothered» (en lek med de engelske ordene for brorskap og broderi) som er komponert til Britta Marakatt-Labbas 24 meter lange broderi «Historia». En replika av dette unike broderiet vil vises på Adde Zetterquist kunstgalleri frem til 23. august. Mange hadde møtt opp for å høre Georg Buljo, og det ble en vakker seanse som knyttet sammen musikk og billedkunst på en helt unik måte som rørte både publikum og kunsteren selv.

Utstillingen og konserten ble gjennomført med støtte fra Sametinget og Nordland fylkeskommune.

Artikkel Saltenposten

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Vi forbereder sommersesongen

Nå snekres det for harde livet, og for å komme i mål med ombyggingen er vi nødt å holde stengt uke 17, 18 og delvis uke 19. Velkommen tilbake søndag 12. juni. Da åpner sommerens gjesteutstilling med Birgitta Linhart i Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kunstskolen i Kabelvåg – 40 års jubileumsutstilling

I 1983 fikk Nord Norge sin første kunstutdanning; kunstskolen i Kabelvåg. Kunstnerspirer fra nord som søkte plass ved de etablerte kunstorganisasjonene sørpå ble avvist pga manglende basiskunnskaper. Dette ønsket kunstnerparet Per Adde og Kajsa Zetterquist å gjøre noe med. Gjennom et iherdig arbeid klarte de å stable kunstskolen i Kabelvåg på beina. Nå, 40 år senere, feirer vi kunstskolens 40 års jubileum. Og hvilken arena ville vel være bedre egnet til å åpne denne vandreutstillingen, enn Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Stengt pga. ombygging.
Åpner for sesongen søndag 12. mai.

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top