skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Skitt jakt!

01. september 2020

Lørdag 29. august ble det for første gang avholdt et jaktarrangement på Nordland nasjonalparksenter. Det store trekkplasteret var Jegerpodden, Norges største podcast for jegere, og deres intervju av Kjell «GaupKjell» Hanssen.

Bålkaffe hadde vi klar hele dagen og fra klokka 17 ble det holdt fagforedrag i auditoriet. Norvald Rudeaas kom og holdt et innlegg om norske jakthundraser. May Bardal fortalte om erfaringer med rådyrjakt både med og uten hund, og Øyvind Skogstad fra Fylkesmannen tok for seg jakt på store rovdyr.

Etter fagforedragene kom Saltdal turistsenter med grillen sin og serverte deilige elgburgere med masse godt tilbehør. Nagel band sørget for pausemusikk mens publikum koste seg rundt bålplassen.

Jegerpodden entret scenen klokka 20.00 og startet showet med intervju av Inge Sollund Ingvaldsen. Praten gikk om jakt, og jakt i våre nasjonalparker. De gode historiene kom virkelig da Kjell Hanssen entret scenen. Her fikk vi høre om både jakt på gaupe, jerv og rype. Mye latter og god stemning ledet over på siste del av arrangementet. Mer musikk fra Nagel band og kos rundt bålet på tunet.

Til tross for noe sviktende publikum fikk vi meget gode tilbakemeldinger fra de som var her, og det er stor sjanse for at vi gjentar dette til neste år.

Vi vil gjerne få takke Saltdal Jeger og Fiskeforening for at de kom og bidro med stand og info.

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Julemarked 2022

Årets julemarked sist søndag var en stor suksess. Med fokus på lokalmat trakk vi besøkende fra både nord og sør. Vi takker alle som stakk innom, både engasjerte lokalmatselgere og de mange som sikret seg smakfulle julegaver!

Samisk språkuke

24.-30. oktober arrangerte vi Samisk språkuke for første gang. Markeringen foregikk over hele skandinavia med ulike arrangement. Målet med Samisk språkuke er å løfte statusen til de samiske språkene, og øke kunnskap om samiske språk og kultur i hele samfunnet.

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Eva Gun Jensen)
E-post: intendant@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Vi har for tiden vinterstengt, men har åpent rundt arrangementer og på forespørsel.

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top