skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Skitt jakt 2021

10. september 2021

Fredag 3. september var det igjen jegerens kveld på Besøkssenter nasjonalpark Nordland. Fyr i peisen og nykokt bålkaffe i koppen innbød til småprat og jakthistorier før hovedarrangementet i auditoriet.

Her sto Tore Bjørnstad og Jonas Hagen fra Statskog klare for å fortelle oss litt om hvordan Statskog forvalter grunneierretten til jakt. Det skulle vise seg å være et meget aktuelt tema som engasjerte publikum.

Jonas Hagen, jakt- og fiskekonsulent i Salten, tok oss gjennom hovedresultatene fra rypeforvaltningsprosjektet som gikk fra 2006 til 2011. Formålet med prosjektet var å få en kunnskapsbasert rypeforvaltning med gode retningslinjer og verktøy for dem som til daglig forvalter rypebestandene gjennom jakt. God kunnskap om bestandene er viktig for å sikre en bærekraftig forvaltning som sikrer et høstbart overskudd gjennom flere år. Jonas ga skryt til arbeidet som gjøres med rypetakseringer hvert år. I Salten er de flinke og det er jevnt over svært god kvalitet på arbeidet som gjøres. Det gir godt bakgrunnsmateriale når årets jakt skal planlegges. Tellingene for 2021 ser lovende ut og gir håp om en god jakthøst for flere. Foredraget engasjerte til mange spørsmål og smådiskusjoner. Så engasjert ble publikum at det ble gitt ekstra taletid til Statskog for å svare på spørsmål og smådiskusjoner. Det var nesten så jegerene ikke rakk å smake på de varme viltpølsene fra Nordnes servert med det som ble omtalt som «legendarisk god potetmos». Fermenterte granskudd som tilbehør var en smakfull overraskelse man gjerne prøver igjen.

Etter maten bød Runar Høgfoss på jaktgleder og frustrasjoner med sitt jaktfilmforedrag. Gjenkjennelige øyeblikk og jaktsituasjoner falt i smak. Det ble humret mer enn en gang i salen når Runar delte kameraters heldige og uheldige jaktsituasjoner. Fra harer som alltid unnslapp til storbukker som falt for skarpe skudd i høstsola. Både latter og jaktglede satt løst mellom vittige kommentarer fra filmfotograf Runars mange jaktkamerater. Det var nok mange i salen som både kjente seg igjen og fikk litt ekstra motivasjon til å gjøre de siste forberedelsene før høstjakta braker i gang for fullt 10. september.

Slåttedagen 2022

Søndag 7. august ble årets slåttedag avholdt på Roparneset nedenfor Nordland nasjonalparksenter.

Sesongavslutning Engabreen

Lørdag 17. september var vi tilstede på sesongavslutning på Brestua ved Engabreen.
Back To Top