skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Bokbad med Øyvind Lauvdahl og Bjørnar K. Meisler

30. november 2021

I samarbeid med litteraturfestivalen Det Vilde Ord kunne Nordland nasjonalparksenter søndag 28. desember ønske velkommen til et bokbad med Øyvind Lauvdahl og Bjørnar K. Meisler.

Sorgenfri2

Både Øyvind og Bjørnar er kunstnere fra vårt nærområde og skaper stadig nye uttrykk innenfor tegneserie og illustrasjon.
Øyvind Lauvdahl, opprinnelig fra Mo i Rana, men er nå bosatt i Misvær. Han har en stor produksjon bak seg og er aktuell med sin andre bok i serien «Kjære Sorgenfri». Første sorgenfribok foregikk på Finnmarksvidda. Denne gangen er handlingen lagt til steder som Saltstraumen, Bjøllåvatnan og Lauvdahl er også innom området rundt Nordland Nasjonalparksenter på Storjord.

Lauvdahl kobler myter med humor og stiller spørsmål ved bruken av vår natur inn i tegninger som er til å miste pusten av.
Bjørnar K. Meisler er ansatt som kunstpedagog ved Nordland Nasjonalparksenter og har en lang produksjon bak seg som tegner og grafiker. Meisler har også bidratt til en rekke bøker gjennom sine illustrasjoner. Han er nå aktuell som tegner i juleheftet «Tre nøtter til Askepott.»
Øyvind Lauvdahl og Bjørnar K. Meisler møtte hverandre i en samtale ledet av Ronald Nystad-Rusaanes.

Etter bokbadet kunne man sikre seg en signert versjon av Kjære Sorgenfri.

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Kunstskolen i Kabelvåg – 40 års jubileumsutstilling

I 1983 fikk Nord Norge sin første kunstutdanning; kunstskolen i Kabelvåg. Kunstnerspirer fra nord som søkte plass ved de etablerte kunstorganisasjonene sørpå ble avvist pga manglende basiskunnskaper. Dette ønsket kunstnerparet Per Adde og Kajsa Zetterquist å gjøre noe med. Gjennom et iherdig arbeid klarte de å stable kunstskolen i Kabelvåg på beina. Nå, 40 år senere, feirer vi kunstskolens 40 års jubileum. Og hvilken arena ville vel være bedre egnet til å åpne denne vandreutstillingen, enn Adde Zetterquist kunstgalleri!

Sommerens gjesteutstilling

Med verket «Mare incognitum» ønskes du velkommen til Are Andreassens utstilling; «Fish out of Water». Verket er et tresnitt med en bredde på nesten 3 meter og er vel 70 cm høyt.

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Mandag – fredag: kun åpent på forespørsel
Lørdag – søndag: 12.00-16.00

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top