skip to Main Content

Hjem  Nyheter

En vellykket feiringen!

24. november 2021

Mellom 90-100 gjester deltok på første delen av markeringen av Kajsa Zetterquists 85 års dag. Den startet i auditoriet med visningen av Georg Buljos digitale hilsen til Kajsa med sangen han har laget om henne – «Det vet jeg med mitt öga».

Kajsa 85 år

I Pers galleri fulgte så en interessant samtale mellom Kajsa og intendant Eva Gun Jensen om Kajsas liv og hennes tanker om kunst. Musikalske krumelurer ved Lisa Dillan kvikket oss opp med sin glede og energi! Flere taler ble holdt og gaver ble gitt fra Nordland Fylkeskommune (Stiv Løvseth), Saltdal kommune (Rune Berg) og Venneforeningen (Olav Eldøen og Per Bjarøy). Kaffe og kake rundet av denne delen av feiringen.

Andre del av feiringen bestod av en konsert med Soetkin Baptist (sang) og Sveinar Aase (piano). Soetkins vakre stemme trollbandt publikum med sanger av bl.a. Edit Piaf, Kate Bush, Alf Prøysen og David Bowie. De gav oss virkelig en uforglemmelig kveld når vi gikk ut i nysnøen og måneskinnet på Storjord for å dra hjem med fine minner fra Kajsas 85-års dag!

Temakveld «Rundt bålet»

Sammen med ungdommer og voksne fra Saltdal husflidslag har vi hatt to kvelder med prosjektet "Rundt bålet"

Besøk på foringsstasjonen

En klasse fra Selfors Skole i Rana har i lang tid hatt Fjellrev som gjennomgående tema i undervisninga. Onsdag 15. juni fikk de være med Besøkssenteret og Statens Naturoppsyn til en av foringsstasjonene på Saltfjellet for å se hvordan bevaringsarbeidet på fjellrev skjer i praksis.
Back To Top