skip to Main Content

Hjem  Nyheter

En vellykket feiringen!

24. november 2021

Mellom 90-100 gjester deltok på første delen av markeringen av Kajsa Zetterquists 85 års dag. Den startet i auditoriet med visningen av Georg Buljos digitale hilsen til Kajsa med sangen han har laget om henne – «Det vet jeg med mitt öga».

Kajsa 85 år

I Pers galleri fulgte så en interessant samtale mellom Kajsa og intendant Eva Gun Jensen om Kajsas liv og hennes tanker om kunst. Musikalske krumelurer ved Lisa Dillan kvikket oss opp med sin glede og energi! Flere taler ble holdt og gaver ble gitt fra Nordland Fylkeskommune (Stiv Løvseth), Saltdal kommune (Rune Berg) og Venneforeningen (Olav Eldøen og Per Bjarøy). Kaffe og kake rundet av denne delen av feiringen.

Andre del av feiringen bestod av en konsert med Soetkin Baptist (sang) og Sveinar Aase (piano). Soetkins vakre stemme trollbandt publikum med sanger av bl.a. Edit Piaf, Kate Bush, Alf Prøysen og David Bowie. De gav oss virkelig en uforglemmelig kveld når vi gikk ut i nysnøen og måneskinnet på Storjord for å dra hjem med fine minner fra Kajsas 85-års dag!

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Vi forbereder sommersesongen

Nå snekres det for harde livet, og for å komme i mål med ombyggingen er vi nødt å holde stengt uke 17, 18 og delvis uke 19. Velkommen tilbake søndag 12. juni. Da åpner sommerens gjesteutstilling med Birgitta Linhart i Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kunstskolen i Kabelvåg – 40 års jubileumsutstilling

I 1983 fikk Nord Norge sin første kunstutdanning; kunstskolen i Kabelvåg. Kunstnerspirer fra nord som søkte plass ved de etablerte kunstorganisasjonene sørpå ble avvist pga manglende basiskunnskaper. Dette ønsket kunstnerparet Per Adde og Kajsa Zetterquist å gjøre noe med. Gjennom et iherdig arbeid klarte de å stable kunstskolen i Kabelvåg på beina. Nå, 40 år senere, feirer vi kunstskolens 40 års jubileum. Og hvilken arena ville vel være bedre egnet til å åpne denne vandreutstillingen, enn Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Stengt pga. ombygging.
Åpner for sesongen søndag 12. mai.

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top