skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Førjulsstemning på Nordland nasjonalparksenter

06. desember 2021

Siste søndag i november og første søndag desember arrangert vi adventssøndag på Nordland nasjonalparksenter. Begge dagene var godt besøkt av både store og små.

Årets førjulsarrangement har vært noe nedskalert i forhold til julemarkedet som vi har hatt tidligere år samt at vi fordelte det over to helger. Færre salgsboder, men flere aktiviteter.

På begge søndagene hadde vi et populært juleverksted der både voksne og barn kunne utfolde seg kreativt med saks og papir og andre materialer. I samarbeid med Statskog kunne man også gå ut å hugge sitt eget juletre. Vår museumsbutikk har vært fylt opp med gode julegaveideer og vi har hatt flere salgsboder med ulike lokale håndverksprodukter.

Første søndagen arrangerte samisk gruppe ved Røkland skole en språkcafe som var veldig populær. Det ble også avholdt bokbad med Øyvind Lauvdahl og Bjørnar K. Meisler med påfølgende boksignering.

Siste søndagen hadde vi litt fler salgsboder med blant annet keramikk, nydelige kniver og strikkede produkter. For de minste var det produksjon av fuglemat og bivokslys samt at Sigrid inviterte inn til stemningsfull eventyrstund i auditoriet.

Grete Andrea Kvaals utstilling

20. juni åpnet Grete Andrea Kvaals utstilling "Alle mine rein kjenner jeg" i Adde Zetterquists gjestegalleri. Utstillingen omhandlet Karen Anna og hennes siida 1986-2020 og bestod av film og fotografier.

Plantae med Inger Anne Nyaas

Vi hadde gleden av å vise Inger Anne Nyaas utstilling "Plantae" fra 5. september til 21. november. Inger Anne er en tekstilkunstner som gjerne utfordrer det tradisjonelle - spennende gjenbruk av plast og papir preget mange av de unike verkene.
Back To Top