skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Samenes nasjonaldag 2022

11. februar 2022

Søndag ble samenes nasjonaldag markert hos oss. Med taler, utstillingsåpning, foredrag kaffe og kaker.

Mange tok turen opp til Storjord på søndag. Etter tale for dagen ved ordfører Rune Berg ble utstillingen til Per Isak Juuso åpnet. Spennende kunsthåndverk i horn, tre og metall ble vist frem, og denne gjesteutstillingen kan man se hos oss frem til 10. april.

Den populære språkcafeen utgikk på grunn av sykdom, men vi tryllet frem både kaffe og kaker til de fremmøtte. Klokka 14 holdt Ronald Nystad-Rusaanes et engasjerende foredrag om Hamsun og samene. Også her var salen fullsatt.

Etter en lang periode med korona-restriksjoner var det godt å se publikum igjen. Vi takker alle som tok turen opp for å feire dagen hos oss.

Samenes nasjonaldag 2022

Søndag ble samenes nasjonaldag markert hos oss. Med taler, utstillingsåpning, foredrag kaffe og kaker.

Satellitt for nasjonalpark

Besøkssenter nasjonalpark Nordland (BNN) ved Nordland nasjonalparksenter er nå autorisert for å gi informasjon og legge til rette for formidling i de fem nasjonalparkene Láhkko, Saltfjellet-Svartisen, Junkerdal, Rago og Sjunkhatten. En nasjonal og viktig oppgave er dermed tildelt av Miljødirektoratet etter en omfattende kvalifiseringsprosess. BNN er i selskap med 34 andre sentre.
Back To Top