skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Samenes nasjonaldag 2022

11. februar 2022

Søndag ble samenes nasjonaldag markert hos oss. Med taler, utstillingsåpning, foredrag kaffe og kaker.

Mange tok turen opp til Storjord på søndag. Etter tale for dagen ved ordfører Rune Berg ble utstillingen til Per Isak Juuso åpnet. Spennende kunsthåndverk i horn, tre og metall ble vist frem, og denne gjesteutstillingen kan man se hos oss frem til 10. april.

Den populære språkcafeen utgikk på grunn av sykdom, men vi tryllet frem både kaffe og kaker til de fremmøtte. Klokka 14 holdt Ronald Nystad-Rusaanes et engasjerende foredrag om Hamsun og samene. Også her var salen fullsatt.

Etter en lang periode med korona-restriksjoner var det godt å se publikum igjen. Vi takker alle som tok turen opp for å feire dagen hos oss.

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Vi forbereder sommersesongen

Nå snekres det for harde livet, og for å komme i mål med ombyggingen er vi nødt å holde stengt uke 17, 18 og delvis uke 19. Velkommen tilbake søndag 12. juni. Da åpner sommerens gjesteutstilling med Birgitta Linhart i Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kunstskolen i Kabelvåg – 40 års jubileumsutstilling

I 1983 fikk Nord Norge sin første kunstutdanning; kunstskolen i Kabelvåg. Kunstnerspirer fra nord som søkte plass ved de etablerte kunstorganisasjonene sørpå ble avvist pga manglende basiskunnskaper. Dette ønsket kunstnerparet Per Adde og Kajsa Zetterquist å gjøre noe med. Gjennom et iherdig arbeid klarte de å stable kunstskolen i Kabelvåg på beina. Nå, 40 år senere, feirer vi kunstskolens 40 års jubileum. Og hvilken arena ville vel være bedre egnet til å åpne denne vandreutstillingen, enn Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Stengt pga. ombygging.
Åpner for sesongen søndag 12. mai.

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top