skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Åpen dag om fjellreven

01. april 2022

Tirsdag 29. mars inviterte Besøkssenter nasjonalpark Nordland inn til en åpen fagdag om fjellreven.

Benny Sætermo, faglig leder Besøkssenter nasjonalpark Nordland, innledet dagen med å fortelle om informasjonsarbeidet vi gjør på senteret samt historikk rundt Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark. Tilstede var også Geir Heggmo fra Statens naturoppsyn og Inge Ingvaldsen som fortalte om sine virke knyttet til fjellrev og verneområdenes betydning for fjellreven.

Det kom opp mange spennende historier og erfaringer under innleggene og vi takker alle fremmøtte. Spesielt en gruppe biologielever fra Polarsirkelen videregående skole på Mo som tok turen over fjellet.

Dagen ble avrundet med bålkaffe på tunet og omvisning i Fjellrevutstillingen fra Interreg prosjektet Felles Fjellrev.

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Vi forbereder sommersesongen

Nå snekres det for harde livet, og for å komme i mål med ombyggingen er vi nødt å holde stengt uke 17, 18 og delvis uke 19. Velkommen tilbake søndag 12. juni. Da åpner sommerens gjesteutstilling med Birgitta Linhart i Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kunstskolen i Kabelvåg – 40 års jubileumsutstilling

I 1983 fikk Nord Norge sin første kunstutdanning; kunstskolen i Kabelvåg. Kunstnerspirer fra nord som søkte plass ved de etablerte kunstorganisasjonene sørpå ble avvist pga manglende basiskunnskaper. Dette ønsket kunstnerparet Per Adde og Kajsa Zetterquist å gjøre noe med. Gjennom et iherdig arbeid klarte de å stable kunstskolen i Kabelvåg på beina. Nå, 40 år senere, feirer vi kunstskolens 40 års jubileum. Og hvilken arena ville vel være bedre egnet til å åpne denne vandreutstillingen, enn Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Alle dager 10 – 17

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top