skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Åpen dag om fjellreven

01. april 2022

Tirsdag 29. mars inviterte Besøkssenter nasjonalpark Nordland inn til en åpen fagdag om fjellreven.

Benny Sætermo, faglig leder Besøkssenter nasjonalpark Nordland, innledet dagen med å fortelle om informasjonsarbeidet vi gjør på senteret samt historikk rundt Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark. Tilstede var også Geir Heggmo fra Statens naturoppsyn og Inge Ingvaldsen som fortalte om sine virke knyttet til fjellrev og verneområdenes betydning for fjellreven.

Det kom opp mange spennende historier og erfaringer under innleggene og vi takker alle fremmøtte. Spesielt en gruppe biologielever fra Polarsirkelen videregående skole på Mo som tok turen over fjellet.

Dagen ble avrundet med bålkaffe på tunet og omvisning i Fjellrevutstillingen fra Interreg prosjektet Felles Fjellrev.

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Julemarked 2022

Årets julemarked sist søndag var en stor suksess. Med fokus på lokalmat trakk vi besøkende fra både nord og sør. Vi takker alle som stakk innom, både engasjerte lokalmatselgere og de mange som sikret seg smakfulle julegaver!

Samisk språkuke

24.-30. oktober arrangerte vi Samisk språkuke for første gang. Markeringen foregikk over hele skandinavia med ulike arrangement. Målet med Samisk språkuke er å løfte statusen til de samiske språkene, og øke kunnskap om samiske språk og kultur i hele samfunnet.

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Eva Gun Jensen)
E-post: intendant@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Vi har for tiden vinterstengt, men har åpent rundt arrangementer og på forespørsel.

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top