skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Bjørnar K. Meisler

30. august 2022

Sommeren 2022 hadde vi gleden av å presentere en utstilling med vår egen kunstpedagog Bjørnar K. Meisler. Utstillingen varte fra 12. juni til 28. august.

Bjørnar utstilling

Bjørnar K. Meisler arbeider med tegning og grafikk som kan bli til billedkunst, illustrasjoner eller tegneserier. Siden Bjørnar ofte jobber med oppdrag fra andre så viser denne utstillingen et område der han er helt fri i sitt kunstnerskap. Et område der det ene bildet oftest leder til neste i et kreativt flow som bare fortsetter under arbeidets gang.

I Bjørnars bilder finnes en stillhet og en tankefullhet. Det er minnebilder, fragmenter av eldre bygninger eller landskap som ofte er gjennomgående i Bjørnars bilder. Noen ganger er det mennesker med, og noen ganger får bildene en collagelignende form, når et bilde eller to trenger seg inn ved siden av hverandre.

Bjørnar K. Meisler liker å leke med teknikker, blande dem sammen i et bilde. Tegningene gjør han på kartong og han blander ofte blyant, pastellkritt, flytende tusj og akvarellfarger. Teksturen i bilden er viktig, der bruker han forskjellig teknikker for å få frem det han er ute etter, for eks. sandpapir.

Når han jobber med grafikk gjør han det i eget verksted, hvor han fortrinnsvis lager etsninger i kobberplater uten å bruke syrer.

Han har hatt mange utstillinger, og hans illustrasjoner og tegneserier har blitt publisert i aviser og blader, tidsskrifter og bøker.

Sin utdanning har Bjørnar fra Kunsthøgskolen i Bergen, Kunstfag i Risør, og Kunstskolen i Kabelvåg. Han er tildelt flere stipendier og har også vært profil under Blåfrostfestivalen i Saltdal.

Bjørnar K. Meisler (f. 1970) bor på Rognan i Saltdal og jobber deltid her ved Adde Zetterquist kunstgalleri som kunstpedagog, og ved Saltdal Kulturskole.

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Vi forbereder sommersesongen

Nå snekres det for harde livet, og for å komme i mål med ombyggingen er vi nødt å holde stengt uke 17, 18 og delvis uke 19. Velkommen tilbake søndag 12. juni. Da åpner sommerens gjesteutstilling med Birgitta Linhart i Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kunstskolen i Kabelvåg – 40 års jubileumsutstilling

I 1983 fikk Nord Norge sin første kunstutdanning; kunstskolen i Kabelvåg. Kunstnerspirer fra nord som søkte plass ved de etablerte kunstorganisasjonene sørpå ble avvist pga manglende basiskunnskaper. Dette ønsket kunstnerparet Per Adde og Kajsa Zetterquist å gjøre noe med. Gjennom et iherdig arbeid klarte de å stable kunstskolen i Kabelvåg på beina. Nå, 40 år senere, feirer vi kunstskolens 40 års jubileum. Og hvilken arena ville vel være bedre egnet til å åpne denne vandreutstillingen, enn Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Alle dager 10 – 17

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top