skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Slåttedagen 2022

15. august 2022

Søndag 7. august ble årets slåttedag avholdt på Roparneset nedenfor Nordland nasjonalparksenter.

I år var værvarselet for slåttedagen særdeles dårlig. Mange valgte nok heller å bli hjemme, men det verste regnværet uteble heldigvis. De som tok turen oppover fikk da likevel en flott dag ute på åkeren. Både ljå og gamle slåmaskiner var i full drift og effektive deltagere fikk hesja opp på rekordfart. Tradisjonen tro ble det servert deilig rømmegrøt og spekemat rundt bålplassen etterpå. Vi ønsker velkommen tilbake til neste år!

Slåttedag 22
Slåttedag 22

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Den Europeiske Nasjonalparkdagen

Den 24.mai er det den Europeiske Nasjonalparkdagen. Adde Zetterquist kunstgalleri ligger, som kjent, vegg i vegg med Besøkssenter Nasjonalpark Nordland, og sammen utgjør vi Nordland Nasjonalparksenter. Kanskje er det noen som lurer på hvorfor man legger et kunstgalleri til et nasjonalparksenter, men historien om kunstnerne, Kajsa Zetterquist og Per Adde, deres liv og virke – gjør plasseringen av galleriet både naturlig og selvfølgelig.

Spor- og sportegndag 2023

Fredag 14. april var det duket for årets Spor og sportegndag i Junkerdal – den 17. i rekken. 8. klassingene i Saltdal møtte opp i strålende solskinn på denne populære aktivitetsdagen arrangert av Statskog SF , Besøkssenter nasjonalpark Nordland og Saltdal kommune.

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Alle dager unntatt mandag: 12.00 – 16.00

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top