skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Flaggermussafari 2022

01. september 2022

Mange møtte opp da vi arrangerte Flaggermussafari sammen med Storjord hotell onsdag 31. september.

Benny Sætermo ledet årets flaggermussafari som tradisjonen tro startet med kakao, kaffe og nystekte flaggermusboller. Nesten 60 deltagere møtte opp denne gangen. Etter en innledning med fakta om flaggermus gikk turen nedover til elvemøte. Forholdene var ypperlige med overskyet vær og masse insekter. Men flaggermusa uteble, med kun noen få utslag på flaggermus-detektorene.

Etter å ha speidet en god stund i området begav vi oss over hengebrua til åkeren ved arboretet. Her ble det full klaff og flaggermusa fløy imellom trærne og lurte på hva dette var slags oppmøte. Med oss på turen hadde vi også Saltenposten som resulterte i en flott artikkel i lørdagsutgaven.

Takk til alle som deltok og velkommen tilbake neste år!

NO EN SA

Nyhetsarkiv

Temaer

Vi forbereder sommersesongen

Nå snekres det for harde livet, og for å komme i mål med ombyggingen er vi nødt å holde stengt uke 17, 18 og delvis uke 19. Velkommen tilbake søndag 12. juni. Da åpner sommerens gjesteutstilling med Birgitta Linhart i Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kunstskolen i Kabelvåg – 40 års jubileumsutstilling

I 1983 fikk Nord Norge sin første kunstutdanning; kunstskolen i Kabelvåg. Kunstnerspirer fra nord som søkte plass ved de etablerte kunstorganisasjonene sørpå ble avvist pga manglende basiskunnskaper. Dette ønsket kunstnerparet Per Adde og Kajsa Zetterquist å gjøre noe med. Gjennom et iherdig arbeid klarte de å stable kunstskolen i Kabelvåg på beina. Nå, 40 år senere, feirer vi kunstskolens 40 års jubileum. Og hvilken arena ville vel være bedre egnet til å åpne denne vandreutstillingen, enn Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Alle dager 10 – 17

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top