skip to Main Content

Hjem  Nyheter

Skogbading – Shinrin-Yoku

12. juli 2023

Vår naturveileder Sigrid er under utdanning til å bli sertifisert skogbadguide gjennom Scandinavian Nature and Forest therapy institute.
Shinrin- yoku, eller skogbad på norsk, er en japansk, vitenskapsbasert praksis som senker stressnivået, har flere helseeffekter og gir økt fokus.

Skogsbad er en direkteoversettelse av av det japanske Shinrin- yoku som betyr «å ta inn skogatmosfæren med alle sanser». Et skogbad kombinerer rolig vandring i skogen med ulike øvelser som åpner sansene våre for kontakt med naturen vi vandrer i. Skogbadet gir en spesielt nær kontakt med naturen, oss selv og en spesiell naturtilstedeværelse.

Velkommen til å teste skogbading gratis fredag 14. og mandag 17. juli kl 12. Oppmøte i resepsjon på Nordland nasjonalparksenter.
Varighet ca. 3 timer.

Utover dette vil vi tilby skogbading kl. 12 hver tirsdag og torsdag i sommer, men påmelding kreves:

Les mer om skogbading her

Nyhetsarkiv

Temaer

Vi forbereder sommersesongen

Nå snekres det for harde livet, og for å komme i mål med ombyggingen er vi nødt å holde stengt uke 17, 18 og delvis uke 19. Velkommen tilbake søndag 12. juni. Da åpner sommerens gjesteutstilling med Birgitta Linhart i Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kunstskolen i Kabelvåg – 40 års jubileumsutstilling

I 1983 fikk Nord Norge sin første kunstutdanning; kunstskolen i Kabelvåg. Kunstnerspirer fra nord som søkte plass ved de etablerte kunstorganisasjonene sørpå ble avvist pga manglende basiskunnskaper. Dette ønsket kunstnerparet Per Adde og Kajsa Zetterquist å gjøre noe med. Gjennom et iherdig arbeid klarte de å stable kunstskolen i Kabelvåg på beina. Nå, 40 år senere, feirer vi kunstskolens 40 års jubileum. Og hvilken arena ville vel være bedre egnet til å åpne denne vandreutstillingen, enn Adde Zetterquist kunstgalleri!

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Stengt pga. ombygging.
Åpner for sesongen søndag 12. mai.

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top