skip to Main Content

Besøk oss

Adde Zetterquist kunstgalleri tilbyr unike muligheter til å oppleve kunst-  i vakker arkitektur, omgitt av spektakulær natur. Galleriet har også et bredt program og arrangerer bokbad, kurs, foredrag, konserter og temadager.

Galleriet

Adde Zetterquist kunstgalleri er samlokalisert med Nordland nasjonalparksenter og ligger på Storjord i Saltdal, rett nord for Saltfjellet. Galleriet har et rom viet Per Addes malerier, og et Kajsa Zetterquists malerier og tegninger. I disse rommene vises vekslende utstillinger fra vår samling. I galleriet finnes det også et gjestegalleri, med et ambulerende program på mellom 4 – 6 utstillinger i året. Siden åpningen har vi vist et bredt utvalg av kunstnere, teknikk og tema. Hvert år vil den første gjesteutstillingen ha et samisk tema.

Klikk her for å lese mer om gjestegalleriet  

Lær om kunstnernes liv og virke

I vestibylen vises utstillingen Liv og virke, der man kan lære mer om kunstnernes uvanlige liv, samt deres kampsaker. Utstillingen er satt sammen av tekstmateriale, sitater og gamle bilder fra Per og Kajsas liv. På senteret er det også mulig å se filmen «Kunstnerne ved Erik Larsa-Tjønna», som omhandler Per og Kajsa. Den består av klipp fra NRKs arkiver, og er sammensatt av Oddgeir Bruaset. Filmen har en varighet på 30. min, og har norsk tale.

Klikk her for å lese mer om kunstnernes liv og virke

Andre aktiviteter og omvisninger

Adde Zetterquist kunstgalleri arrangerer mange spennende arrangementer, som bokbad, konserter, foredrag og kurs. Senteret har et verksted med plass til 12 – 15 besøkende, som tilbyr aktiviteter tilknyttet både kunst og natur, for både barn og voksne. I tillegg til dette tilbyr vi også omvisning både på galleriet og i Besøkssenter Nasjonalpark Nordland.

Ta kontakt for nærmere tilbud; tel 400 67 252, e-post intendant@gmail.com

Klikk her for å se våre arrangementer

Beliggenhet

Veibeskrivelse

Adde Zetterquist kunstgalleri er samlokalisert med Nordland nasjonalparksenter ligger ved E6 på Storjord i Saltdal, rett nord for Saltfjellet. Det er 125 km til Bodø, 38 km til kommunesenteret Rognan og 113 km til Mo i Rana. Senteret er nabo til Saltdal turistsenter, som både tilbyr mat og overnatting.

Transportmidler

Buss: Stoppet heter Saltdal turistsenter. Trykk her for mer info

Tog: Nærmeste togstasjon er Lønsdal stasjon, som ligger 11,5 km unna. Røkland togstasjon ligger 22 km unna. Trykk her for mer info

Nærmeste flyplass er Mo i Rana Røssvoll Lufthavn (1o2 km)  eller Bodø lufthavn (117 km).

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Alle dager 10 – 17

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top