skip to Main Content

Hjem Arrangement

Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Dette arrangementet er ferdig.

Fish out of water – Are Andreassen

14 mai, 2023/12:00 - 13 aug, 2023/16:00

Fish out of water – Are Andreassen

«Fish out of water» er tittelen på Are Andreassens nye separatutstilling som åpner i Adde Zetterquist kunstalleri søndag 14. mai kl 12:00.

10 av bildene er blodferske tresnitt som akkurat er pakket og levert fra kunstnerens grafikkverksted på Fleinvær. De er alle et resultat av Andreassens dypdykk i moderne norsk industrifiske som assosiert mannskap på MS Nordfisk.

  • Vinteren 2016 fikk jeg og og min bror, Bård, muligheten til å reise ut med M/S Nordfisk og skipper Ivar Andreassen m/mannskap utover til Trænadjupet. Anledningen var det årlige fisket etter stavsild, også kjent som vassild og kvitlaks med det latinske navnet Argentina Silus. I gamle dager best kjent som «ufesk», men i dag et etterspurt råstoff til fiskekaker og annen fiskemat. Litt senere på året ble jeg med da de skulle tråle etter norsk vårgytende sild i Nordsjøen.

Kunstneren hadde med seg sin bror Bård som hjalp til med dokumentasjon i form av video, lyd og stillbilder.

  • Ideen var å samle inn materiale til multimedia-prosjektet «Fish out of Water». Vise en del av de industrielle fiskeriene som foregår langs kysten i dag.

Det ambisiøse multimedieprosjektet har ennå ikke latt seg finansiere, men de ti ferske tresnittene kan sies å være første fase i realiseringen.

Kystmotiver og fiskerier har alltid hatt en sentral plass i Andreassens kunst. For noen år siden laget han serien Røst N556 som blant annet var inspirert av Querinis historie. Den utstillingen ble gjenåpnet i et galleri i Tyskland tidligere i år.

Tittelen “Fish out of water” er et engelsk uttrykk som brukes om en person som befinner seg i en situasjon der hen ikke føler seg komfortabel, altså en som har havnet utenfor sitt normale miljø.

  • Det henspiller både på fisken som først havnet i trålen og deretter i båten, men i høyeste grad også på kunstneren selv som ikke alltid var like høy i hatten der ute på Trænadypet og Nordsjøen.

Detaljer

Start:
14 mai, 2023/12:00
Slutt:
13 aug, 2023/16:00
Hendelse Kategorier:
,

Arrangør

Adde Zetterquist kunstgalleri
Telefon:
40067252
Epost:
anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Stengt pga. ombygging.
Åpner for sesongen søndag 12. mai.

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top