skip to Main Content

Hjem Arrangement

Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Dette arrangementet er ferdig.

«Nye malerier» av Thor Erdahl

2 mai, 2021 - 13 jun, 2021

«Nye malerier» av Thor Erdahl

I vår kan du se Thor Erdahls «Nye malerier» i gjestegalleriet hos oss. Utstillingen varer fra 2. mai til 13. juni, og vi har åpent 12-16 hver dag unntatt på mandager.

«Se nordover, det er i det nordlige jeg bor og virker. Lofoten med sine fjell, hav og himmel, sine myter og historie, menneskene og sitt lys. Det er dette som opptar meg i mine malerier» , sier Thor Erdahl.

I barndommen hjemme i Kabelvåg fant Thor arkeologiske funn som senere skulle vise seg å være fra middelalderbyen Vågar, den første byen nord for Trondheim. Et oppsiktsvekkende funn, arkeologene valfartet til området, og det var like før arkeologien tok ham.

Men det var billedkunstner han skulle bli. På gutterommet malte han sitt første bilde av Vågakallen, Lofotens mest sagnomsuste fjell. Bildet solgte han til en onkel, da var Thor 11 år.

Thor Erdahl har sin utdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og i Statens Kunstakademi i Oslo.

Det var som grafiker Erdahl først fikk anerkjennelse, men etterhvert ble maleriet en vel så viktig uttrykksform. Her tok han steget fra det konkret fortellende som en kunne se i hans tidligere grafiske arbeider, til den mere rendyrkede maleriske form, der verket som verk blir vel så viktig som den symbolske fortellingen man finner i de tidligere bildene.

Thor Erdahls malerier forener Lofotens landskap og kultur gjennom et abstrakt formuttrykk, hans komposisjoner er sjeldent rene naturlandskaper. Leter man vil det som regel dukke opp motiver i bildene som helt klart har sitt utgangspunkt i menneskeskapte strukturer. Antydninger til en bygning eller flere, en havets farkost med spanter, som i utsmykkingen av torget hjemme i Kabelvåg. Den fantasifulle symbolbruken kan vi også oppleve i hans store utsmykking «Livets elv» på Farmasibygget ved Universitetet i Tromsø. Thor Erdahl har vært hovedutstiller under Festspillene i Nord-Norge og han har utsmykket flere av våre hurtigruteskip.

”Jeg er glad i rødt, gult og blått, i mine nye malerier jobber jeg med et mer abstrakt og forenklet billeduttrykk» sier Thor.

Han maler både med akryl, tempera og olje, teknikken varierer, det kan være collage eller trykk og han bruker store pensler, pinner, sparkler og riverter for å få frem sitt uttrykk.

Sammen med Inger Anne Nyaas åpnet de Lille Kabelvåg kunstgalleri og museum i 2006. I Kabelvåg har de sine verksteder og utstillingsplass for seg selv og andre kunstnere.

Thor Erdahl (1951) er født og oppvokst i Kabelvåg, Lofoten.

Detaljer

Start:
2 mai, 2021
Slutt:
13 jun, 2021

Sted

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035
Røkland, 8255 Norge
Telefon:
97144492
Hjemmeside:
www.nordlandsnaturen.no

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: intendant@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Mandag-tirsdag: stengt
Onsdag: 12-15
Torsdag-fredag: stengt
Lørdag-Søndag: 12-16

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top