skip to Main Content

Hjem Arrangement

Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Dette arrangementet er ferdig.

UTSATT! Åpning av utstilling – Thor Erdahl

10 mai, 2020

UTSATT! Åpning av utstilling – Thor Erdahl

Søndag 10. mai skulle vi hatt gleden av å åpne utstilling med arbeider av Thor Erdahl.

Men vi må dessverre meddele at Thor Erdahls utstilling er utsatt til 2021 grunnet korona pandemien.

Adde Zetterquist kunstgalleri vil holde stengt i henhold til regjeringens anbefalinger. Foreløpig frem til 15. juni. Vi vet fortsatt ikke hvordan sommerens åpningstider vil bli, men vi kommer naturligvis tilbake til det.

Vi har hjemmekontor, er friske og ved godt mot!

Se nordover, det er i det nordlige jeg bor og virker. Lofoten med sine fjell, hav og himmel, sine myter og historie, menneskene og sitt lys. Det er dette som opptar meg i mine malerier.

 

Thor Erdahl er født i Kabelvåg i 1951 og har sin utdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi i Oslo.

 

Sammen med Inger Anne Nyaas åpnet de Lille Kabelvåg kunstgalleri og museum i 2006. I Kabelvåg har de sine verksteder og utstillingsplass for seg selv og andre kunstnere. Siste tilvekst er prosjektet Kunst i motbakke.

 

I barndommen hjemme i Kabelvåg fant Thor arkeologiske funn som senere skulle vise seg å være fra middelalderbyen Vågar. Den første byen nord for Trondheim. Et oppsiktsvekkende funn, arkeologene valfartet til området, og det var like før arkeologien tok ham. Men det var billedkunstner han skulle bli. På gutterommet hadde han maling og terpentin. Her malte han sitt første bilde av Vågakallen. Lofotens mest sagnomsuste fjell. Bildet solgte han til en onkel. Thor Erdahl var 11 år den gangen.

 

Under studietiden ved Kunstakademiet i Oslo, debutere han på Høstutstillingen i 1974. Det var som grafiker Erdahl først fikk anerkjennelse, men etterhvert ble maleriet en vel så viktig uttrykksform. Her tok han steget fra det konkret fortellende som en kunne se i hans tidligere grafiske arbeider, til den mere rendyrkede maleriske form, der verket som verk blir vel så viktig som den symbolske narrativiteten man finner i de tidligere bildene. Thor Erdahls malerier forener Lofotens landskap og kultur gjennom et abstrahert formuttrykk, hans komposisjoner er sjeldent rene naturlandskaper, leter man vil det som regel dukke opp motiver i bildene som helt klart har sitt utgangspunkt i menneskeskapte strukturer. Antydninger til en bygning eller flere, en havets farkost med spanter, som i utsmykkingen av torget hjemme i Kabelvåg. Den fantasifulle symbolbruken kan vi også oppleve i hans store utsmykking «Livets elv» på Farmasibygget ved Universitetet i Tromsø. Thor Erdahl har vært hovedutstiller under Festspillene i Nord-Norge og han har utsmykket flere av våre hurtigruteskip.

 

Jeg er glad i rødt, gult og blått, i mine nye malerier jobber jeg med et mer abstrakt og forenklet billeduttrykk. Teknikken varierer, collage, trykk og å male med store pensler, pinner, sparkler og riverter. Malemediet er akryl, tempera og olje.

 

Thor Erdahl

Detaljer

Dato:
10 mai, 2020
Hendelse Kategorier:
,
Hendelse Tags:

Sted

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035
Røkland, 8255 Norge
Telefon:
97144492
Hjemmeside:
www.nordlandsnaturen.no

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Eva Gun Jensen)
E-post: intendant@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Vi har for tiden vinterstengt, men har åpent rundt arrangementer og på forespørsel.

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top