skip to Main Content

Hjem  Besøkssenter nasjonalpark  Naturutstilling

Naturutstilling og aktivitetstun

Besøkssenter nasjonalpark Nordland er kjent for sin lekne og lærerrike naturutstilling og sitt store aktivitetstun. Naturutstillingen tar deg med inn i den nordlandske naturens geologi, fauna, dyreliv og historie. Tunet er et eldorado for aktivitetsbasert læring og gir noe å bryne seg på for de fleste. Her lærer du også mer om Nordlands ni nasjonalparker.

Tør du å ta en bjørneselfie eller krabbe gjennom revehulen?

Naturutstilling

Å spre kunnskap om natur og skape naturinteresse er viktige mål ved senteret. Naturutstillingen ved senteret er bygd opp for å oppfylle denne målsettingen. Her kan du slippe nysgjerrigheten løs og undersøke både kalksteinsgrotter, bjørnekranier og de fleste av våre store rovdyr. Hos oss kan du se på, røre, høre, trykke på og føle. Å bruke alle sansene legger grunnlaget for god læring og oppdagelsesglede, derfor er nesten alt i utstillingen vår åpent for undersøkelse av nysgjerrige hender og øyne. Her er ingen sperrebånd og få glassruter. Tør du å krype gjennom revehulen eller gi bjørnen vår en klem? Naturutstillingen har en sentral rolle i senterets naturveiledning og formidling.

Utstillingen er delt inn i fem temaområder som gjenspeiler den nordlandske naturen og nasjonalparkene. Gjennom senterets spesielle arkitektur følger en naturlig gang fra istid og geologi, via fauna og store rovdyr, til kulturhistorie og eldgammel bosetting.

Aktivitetstun

Utstillingens sirkulære form omkranser aktivitetstunet vårt der vi har vektlagt aktivitetsbasert læring. Gjennom ulike stasjoner kan du lære mer om og prøve deg på ulike utfordringer knyttet til senterets ulike fagområder. Er du sulten eller kaffetørst passer det kanskje med en pause rundt bålplassen midt på tunet? Her er det både kaffekjel, grillrist og ved tilgjengelig. Etter en pause vil du kanskje på tur? Da anbefaler vi turen ned til Roparneset. Her finner du en rekonstruert samisk boplass med to gammer du kan gå inn i. Det er også en tradisjonell norsk husmannsplass her, der hovedhuset benyttes som ubetjent DNT-hytte. Ta kontakt med resepsjonen for leie av denne.

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant Anja Kath Lande)
E-post: anja.kath.lande@nordlandsnaturen.no

Våre åpningstider

Stengt pga. ombygging.
Åpner for sesongen søndag 12. mai.

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.

       

Back To Top