skip to Main Content

Hjem  Besøk oss

Besøk oss

Nordland nasjonalparksenter formidler både kunst og natur. I naturutstillingene hos Besøkssenter nasjonalpark vil du kunne lære mer om nasjonalparkene, istiden, geologi, fauna, store rovdyr, samt om kulturhistorie- og eldgammel bosetning i området.  På kunstgalleriet vil du kunne oppleve maleriene til Per Adde og Kajsa Zetterquist, og lære mer om deres liv og virke. Galleriet har også skiftende gjesteutstillinger.

Aktiviteter

Senteret har et indre tun, med mange morsomme aktiviteter. Her kan du lære deg fuglene som hekker i Junkerdal nasjonalpark, leke geolog, klatre i klatreveggen, kaste lasso eller rett og slett sette deg ned rundt bålet og ta en kaffe eller grille, med fantastisk utsikt til Ørfjellet. Tunet er universelt utformet med skifer, slik at alle skal ha mulighet til å benytte seg av fasilitetene her.

Storjord – flotte naturopplevelser for alle

Store deler av Storjord, området rundt Nordland nasjonalparksenter, er universelt utformet. Her finner du turstier og bålplass som er tilrettelagt for rullestolbrukere, som gir alle en unik tilgang til naturen. I dette området finnes det også en rekonstruksjon av en samisk boplass som er åpen for alle, samt frisbeegolfbane og en klatrejungel.

Nordland nasjonalparksenter er et flott utgangpunkt for både lengre og kortere turer. Senteret har en unik plassering midt mellom to av de største nasjonalparkene i Nordland; Saltfjellet-Svartisen og Junkerdal. Her kan man gå sammenhengende fjelltur fra kyst til fjell med hyttenett hele veien, eller dagsturer til Junkerdalsura, Skogvoktergården, Kjemåfossen og Solvågtind. Ta gjerne kontakt med oss for turtips i området, eller stikk innom for informasjonsbrosjyrer, kart og inspirasjon!

Omvisning

Vi tilbyr omvisning i både kunst- og naturutstilling.

Ved større grupper eller ønsker om omvisning i helg eller utenfor galleriets åpningstider, ta kontakt for tilbud.

Ta kontakt for nærmere tilbud på resepsjon@nordlandsnaturen.no.

Overnatting i Storjordstua

Storjordstua er ei lafta hytte som ble reist på Nystadnes mellom 1915 og 1917, men selve stua er fra rundt 1890. Nordland nasjonalparksenter fikk stua i gave fra Finn Martin Nystadnes i 2004. Med god hjelp fra Saltdal Turlag og Bodø & Omegns Turistforening, ble stua restaurert og oppsatt på Roparneset ved nasjonalparksenteret i Saltdal og åpnet sommeren 2007.

I hytta er det 8 – 12 sengeplasser, gass til matlaging, og vedovn til oppvarming. Ved finnes i skjeltersjåen like ved stua. Utedo finnes bak i skogkanten bak skjeltersjåen.

Stua er en del av turistforeningens hyttenett, og kan låses opp med DNT-nøkkelen. Nøkkelen ligger også til utlån på nasjonalparksenteret eller Saltdal turistsenter i åpningstidene.  Mer info kan du finne her.

Loftet / 2.etg. på Storjordstua kan reserveres av grupper til fastpris for skole/familier og voksengrupper. Kontakt BOT eller nasjonalparksenteret for mer informasjon. Om det ikke er andre brukere av hytta disponeres også soverommet i 1 etg. med to sengeplasser.

Priser

Pris for skole og familie kr. 1000 pr.natt
Pris for voksen grupper kr. 1500 pr.natt

Det er mange reiselivsaktører på Storjord, og vi har gjennom et godt samarbeid mulighet til å tilby mat og overnatting i flere standarder og prisklasser.

Følg og lik oss på Facebook!

Kontakt oss

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035, 8255 RØKLAND
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon for hele sentret)
E-post: resepsjon@nordlandsnaturen.no

Daglig leder, Kari Nystad-Rusaanes
Tlf.: +47 415 63 745
E-post: kari@nordlandsnaturen.no

Adde Zetterquist Kunstgalleri
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon)
Tlf.: +47 400 67 252 (for intendant og kunstfaglige henvendelser)
E-post: intendant@nordlandsnaturen.no

Besøkssenter nasjonalpark Nordland
Tlf.: +47 400 67 251 (felles resepsjon)
Tlf.: +47 906 51 410 (for faglig leder natur og naturfaglige henvendelser)
E-post: bs@nordlandsnaturen.no

Åpningstider

Vi har stengt for sesongen, men kan åpne på forespørsel. 
Se kontaktinformasjon ved spørsmål og henvendelser.

Påske- og juledagene samt på bevegelige helligdager er det stengt.
Med forbehold om endringer.